WELKOM IN DE FRIESE HANZESTEDEN

Hanzefietsroute

Stavoren en Bolsward liggen aan de Hanzefietsroute, een van de fietsroutes geïnspireerd door het oude Hanzestedenverbond. De hele route is ruim 3000 km lang en kan op ieder punt begonnen en beëindigd worden. (De Hanzefietsroute is een privé-initiatief van Michaël Wannet www.hanzefietsroute.nl)

 

Hanzeroute traject Bolsward - Stavoren

Deze route van 30 kilometer gaat van Bolsward naar Stavoren of andersom. Op de route tussen deze twee historische stadjes waant u zich terug in de tijd en ervaart u vollop de Friese charme en cultuur. U kunt dit Hanzetraject volgen per fiets, auto of motor.

Kaarten beschikbaar gesteld door: Versloot-kartografy, Hilaard

Havenstedenroute - 127 km

Deze door de ANWB bewegwijzerde route begint in Harlingen en gaat via Bolsward, Workum, Stavoren en Makkum. De havensteden op deze route zijn pareltjes op een prachtig kleed van groene weiden, sloten en dorpjes. Dit is een auto/motor route.

Elfstedenroute

Friesland kent 11 steden waarvan Bolsward en Stavoren ook nog eens Hanzesteden zijn. Ontdek alle Frieze steden tijdens de Elfstedenroute. Beleef de route per fiets, auto of motor, boot of sloep of al wandelend. De complete route is zo'n 240 km . U kunt de route over meerdere dagen verdelen. Onderweg zijn er uitstekende mogelijkheden voor overnachten. Een kleiner stuk van de route verkennen is natuurlijk ook mogelijk.(www.friesland.nl/elfstedenroute) Onderstaand kaartje is de fietsroute.